Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


Adatvédelem

Adatkezelési Tájékoztató a www.holtankoljak.hu honlapra vonatkozóan

A www.holtankoljak.hu (továbbiakban: honlap vagy weboldal) üzemeltetője a 3 P Online Kft. (továbbiakban: Adatkezelő). A honlap megtekintése és szolgáltatásainak igénybevétele során a látogató (továbbiakban: Érintett) személyes adatokat adhat meg. Jelen tájékoztató célja, hogy az Adatkezelő bemutassa a honlap látogatói számára a személyes adatokon végzett adatkezelési gyakorlatát, adatai védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseket, valamint informálja az Érintettet a jogorvoslati lehetőségeiről.

Az Adatkezelő a honlap üzemeltetése során az Érintett személyes adatait az alábbi jogszabályok figyelembevételével kezeli:
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)
az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.)
az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (továbbiakban: Ektv.)
a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (továbbiakban: Grt.)
az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (továbbiakban: Ehtv.)
a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen tájékoztatót megváltoztassa, az aktuális tájékoztatót a honlapon történő közzététellel lépnek hatályba.

I. Adatkezelő adatai

I.1. Az Adatkezelő és képviselőjének neve, elérhetőségei:
Adatkezelő: 3 P Online Kft.
postacím: 8200 Veszprém, Csillag utca 12/C II/6
telefon: +36 20 2-481-781
Képviselő: Bujdos Eszter ügyvezető

II. A személyes adatok kezelésének célja, jogalapja és időtartama

II.1 Weboldalon, Facebook oldalon történő kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés
Az Adatkezelő a honlapján és Facebook oldalán lehetőséget biztosít arra bárki számára, hogy vele kapcsolatba lépjen és tájékoztatást, ajánlatot kérjen. Az kapcsolatfelvételi űrlapokon, online felületeken átadott adatokat az Adatkezelő csak arra használja fel, hogy kapcsolatba léphessen az Érintettel a megkeresésével kapcsolatban.

Adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel az Érintettel az üzenete tárgyát illetően.
Adatkezelés jogalapja: az Érintett önkéntes hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont alapján.
Kezelt adatok köre: név, e-mail cím, kapcsolatfelvétel tárgya és az Érintett által megosztott üzenet.
Adatkezelés időtartama: az Érintett hozzájáruló nyilatkozatának visszavonásáig, törlési kérelméig, de legkésőbb a Ptk. 6:22. § alapján 5 évig.
Adatszolgáltatás elmaradásának következményei: az Érintett nem kap szakszerű tájékoztatást kapcsolatfelvételét illetően.

Adatfeldolgozó(k):
Az Adatkezelő az adatok kezelésében külső szolgáltatókat vesz igénybe a honlap megfelelő működtetése érdekében, akik az adatkezelés szempontjából a lenti táblázatban megadott cégek Adatfeldolgozónak minősülnek:
Az Adatkezelő weboldalának szolgáltatáshoz szükséges adatok cégek szerverein működik, tárolódik, és amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek.
Emellett pedig a kapcsolatfelvétel és ajánlatadás előkészítéséhez kapcsolatfelvételi űrlapon kéri be a szükséges adatokat az érdeklődőtől, amelyben szintén Adatfeldolgozót vesz igénybe.

Expertus.online Bt.
8200 Veszprém, Nap u. 3.
Szerverszolgáltatás, adatok tárolása

II.2 Regisztráció a honlap teljeskörű használatához
A weboldal látogatása ingyenes, de annak teljeskörű használata regisztrációhoz kötött. A regisztrált felhasználó további szolgáltatásokat (kutak értékelése, kedvenc kutak szűrése, vélemény írása, hírlevél) tud igénybe venni a honlapon. Ehhez regisztrálni és bejelentkezni az Adatkezelő honlapján létrehozott fiókkal, vagy külső szolgáltatóknál (Facebook, Google, Microsoft) meglévő regisztrációkkal lehet. A regisztráció során az Adatkezelő azon adatokat kéri el a felhasználótól, amely adatok feltétlen szükségesek a megfelelő szolgáltatásnyújtáshoz, kapcsolattartáshoz.
Adatkezelés célja: a weboldal teljeskörű használatához, a regisztrációhoz kötött online szolgáltatások igénybevételéhez a felhasználó azonosítása, számára minőségi szolgáltatás nyújtása.
Adatkezelés jogalapja: az Érintett önkéntes hozzájárulása a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont alapján.
Kezelt adatok köre: kötelezően megadandó: név, születési idő, e-mail cím, irányítószám, jelszó
nem kötelezően megadandó: nem, közlekedési eszköz, autó típusa, profilkép, autóvásárlás tervezett ideje
Adatkezelés időtartama: az Érintett hozzájáruló nyilatkozatának visszavonásáig, törlési kérelméig, de legkésőbb a Ptk. 6:22. § alapján 5 évig.
Adatszolgáltatás elmaradásának következményei: az Érintett nem tud regisztrálni az oldalon, és így nem fér hozzá a honlap minden szolgáltatásához.

Adatfeldolgozó(k):
Az Adatkezelő az adatok kezelésében külső szolgáltatókat vesz igénybe a honlap megfelelő működtetése érdekében, akik az adatkezelés szempontjából a lenti táblázatban megadott cégek Adatfeldolgozónak minősülnek:
Az Adatkezelő weboldalának szolgáltatáshoz szükséges adatok cégek szerverein működik, tárolódik, és amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek.
Emellett pedig a kapcsolatfelvétel és ajánlatadás előkészítéséhez kapcsolatfelvételi űrlapon kéri be a szükséges adatokat az érdeklődőtől, amelyben szintén Adatfeldolgozót vesz igénybe.

Expertus.online Bt.
8200 Veszprém, Nap u. 3.
Szerverszolgáltatás, adatok tárolása

A sütiktől nem kell tartania, semmilyen biztonsági kockázatot nem rejt a használatuk, sőt nagyon is hasznosak! Csupán arra valók, hogy könnyebbé tegyék a látogató számára az internetezést!

Cookie-k (Sütik) feladata
A sütik információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát; minőségi felhasználói élményt biztosítanak. A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k
Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a hitelcentrum.com weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.
Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)
A holtankoljak.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a holtankoljak.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Oldalunk az alábbi sütiket (cookie) helyezi el az Ön számítógépén:

nevefelhasználás céljaÉrvényesség
userA felhasználó munkamenet azonosítójaa munkamenet végén
PHPSESSIDA felhasználó munkamenet azonosítójaa munkamenet végén
cookieconsent_statuscookie kezelés elfogadásaa munkamenet végén
_gaGoogle Analytics
A felhasználók megkülönböztetésére szolgál.
2 év
_gidGoogle Analytics
A felhasználók megkülönböztetésére szolgál.
24 óra
_gatGoogle Analytics cimkekezelő1 perc
latitudeföldrajzi pozícióAmikor a böngészési programfolyamat véget ér
longitudeföldrajzi pozícióAmikor a böngészési programfolyamat véget ér

A weboldal néhány funkciójának mûködése cooki-ekhoz kötött, ezért amennyiben Ön nem klikkel az Elfogadom gombra, ebben az esetben is tároljuk a cookie-kat. Ezt Ön a böngészôjén keresztül tudja törölni vagy a Google.com vonatkozó oldalain, amelyeket alább találhatóak.

Hogyan törölheti Ön ezeket a cookie-kat:
Google Chrome
Kattintson a böngésző címsora mellett, a képernyő jobb szélén lévő 3 függőleges pont-ra
Válassza a Beállítások lehetôséget.
Kattintson az oldal aljánál található Speciális beállítások megjelenítése elemre.
Az „Adatvédelem” részben kattintson a Böngészési adatok törlése lehetőségre
Internet Explorer:
Nyissa meg az asztalt, és koppintson vagy kattintson a tálcán lévô Internet Explorer ikonra.
Koppintson vagy kattintson az Eszközök Eszközök gomb gombra, majd az Internetbeállítások parancsra.
Koppintson vagy kattintson az Adatvédelem fülre, a Beállítások csoportban mozgassa a csúszkát legfelülre az összes cookie blokkolásához, majd koppintson vagy kattintson az OK gombra.
Firefox:
Kattintson a menü gombra New Fx Menu és válassza a Beállítások menüpontot.
Válassza ki az Adatvédelem panelt.
Válassza a A Firefox Egyéni beállításokat használ az elôzmények törléséhez menüpontot.
Ha bekapcsolja a Sütik elfogadása weboldalakról beállítást, akkor a weboldalak sütiket tesznek le a számítógépre, kikapcsoláskor, azonban nem.
Ha a sütikkel kapcsolatos hiba elhárításán dolgozik, ellenôrizze, hogy a Harmadik féltôl származó sütik elfogadása beállítás nincs Soha értékre állítva.
Válassza ki, hogy meddig tárolódjanak a sütik:
Sütik megtartása: amíg le nem járnak: a sütik törlôdnek amikor a határidejük lejár, ezt a lejárati határidôt a sütit küldô oldal állítja be.
Sütik megtartása: a Firefox bezárásáig: a számítógépen tárolt sütik törlôdnek amikor bezárja a Firefox böngészôt.
Sütik megtartása: megerôsítés minden alkalommal: amikor egy weboldal sütit próbál küldeni az Ön gépére, egy felugró ablakban kiválaszthatja, hogy tárolja-e az adott sütit vagy nem.
Zárja be az about:preferences oldalt. Minden változtatás automatikusan mentésre kerül.

IV. A személyes adatok védelmét biztosító garanciák

Az adatkezelő a technikai feltételek és az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint az Érintett jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtott és hajt végre annak érdekében, hogy a megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja. Ennek megfelelően az Adatkezelő a következő technikai és szervezési intézkedéseket hajtja végre:
az elektronikusan tárolt személyes adatokhoz csak az Adatkezelő férhet hozzá;
külső és belső tűzfalak, vírusvédelmi szoftverek alkalmazása;
a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítása, integritásának, rendelkezésre állásának és ellenálló képességének garantálása;

V. Az adatkezeléssel érintettek jogai

Az Érintett jogosult személyes adatai kezelését illetően az Adatkezelőtől tájékoztatást kapni az adatkezeléssel kapcsolatos körülményekről;
a személyes adatok helyesbítését vagy – a GDPR szerint meghatározott esetekben – törlését kérni;
az adatkezelés korlátozását kérni;
tájékoztatást kapni azon címzettekről, akikkel helyesbítéssel, törléssel vagy az adatkezelés korlátozásával Érintett személyes adatát közölték;
hozzáférni személyes adataihoz;
adathordozhatósághoz való jogával élni (a GDPR szerint meghatározott esetekben)
tiltakozni a jogos érdek érvényesítésén alapuló adatkezelés ellen.

Az Érintett a fenti jogaival kapcsolatos kérelmét írásban vagy elektronikus úton, az Adatkezelőnek címezve terjesztheti elő a tájékoztató I. pontjában szereplő elérhetőségek bármelyikén.
Az Adatkezelő a kérelemről indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb a beérkezésétől számított egy hónapon belül dönt, és tájékoztatja az Érintettet a kérelem nyomán hozott intézkedésekről, vagy amennyiben intézkedés nem történik, ennek okáról, a felügyeleti hatósághoz panasz, illetve a bírósághoz jogorvoslat benyújtásának lehetőségéről.
Az intézkedés határideje szükség esetén, a kérelem összetettségére és a kérelmek számára figyelemmel további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról okainak megjelölésével a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül az Adatkezelő tájékoztatja a kérelmezőt.
Amennyiben az Érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó, az Adatkezelő díjat számíthat fel vagy megtagadhatja az intézkedést.

V.1. Az érintett tájékoztatáshoz való joga

Az Adatkezelő e tájékoztatás közzétételével intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az Érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. cikke által meghatározott minden információ a rendelkezésére álljon.
Abban az esetben, ha a rendelkezésre bocsátott adatokat az Adatkezelő nem az Érintettől szerezte meg, az adat megszerzését minden esetben az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog írja elő.

V.2. Az érintett hozzáférési joga

Az Érintett személyazonosságának igazolását követően jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon a személyes adatainak kezeléséről. A hozzáférési jog gyakorlásával összefüggő tájékoztatást az Adatkezelő írásban, postai vagy elektronikus úton adja meg.
V.3. A helyesbítéshez és törléshez való jog

Az Érintett kérheti, hogy az Adatkezelő helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan adatot.
Az Érintett jogosult arra, hogy indokolt kérelmére az Adatkezelő késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatot. Az Adatkezelő köteles törölni a személyes adatot, amennyiben:
a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat kezelték;
az Érintett visszavonja a hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
Az Érintett nem gyakorolhatja a törléshez való jogát többek között abban az esetben, ha az adatkezelés
a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából,
jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

V.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy indokolt kérelmére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha:
az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát (amíg az Adatkezelő ellenőrzi az adatok pontosságát);
az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését;
az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen (amíg az Adatkezelő el nem bírálja a tiltakozás iránti kérelmet).
A korlátozás ideje alatt a személyes adatokat tárolás kivételével többek között csak az Érintett hozzájárulásával vagy jogi igények érvényesítéséhez kapcsolódó adatkezelés esetén lehet tovább kezelni.
V.5. A tiltakozáshoz való jog

Az Érintett abban az esetben tiltakozhat az adatkezelés ellen, amennyiben annak jogalapja az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése. Ebben az esetben az Adatkezelő csak akkor kezelheti tovább az adatokat, ha igazolja, hogy az adatkezelést elsőbbséget élvező jogos okok indokolják vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

V.6. Az adathordozhatósághoz való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha
az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul; és az adatkezelés automatizált formában történik.

VI. Jogorvoslatok rendje

VI. 1. Panasz benyújtása az adatvédelmi tisztviselőhöz
Amennyiben személyes adatainak kezelésével összefüggésben panasszal kíván élni, forduljon az Adatkezelőhöz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Adatkezelő: 3 P Online Kft.
postacím: 8200 Veszprém, Csillag utca 12/C II/6
e-mail: admin@holtankoljak.hu
telefon: +36 20 2-481-781
VI. 2. Bírósági eljárás indítása

Ha Önt érintetti jogainak gyakorlásával összefüggésben vagy a személyes adatai kezelése során jogsértés éri, polgári pert kezdeményezhet az Adatkezelő ellen. A per elbírálása törvényszék hatáskörébe tartozik. Az eljárás megindítható az Érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A jogsértés megállapítása esetén Ön kártérítésre és sérelemdíjra tarthat igényt, valamint a bíróság kötelezheti az Adatkezelőt az érintetti jogok gyakorlásának teljesítésére.
További információt és a törvényszékek elérhetőségét az alábbi linken tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek

VI. 3. Panasz benyújtása a felügyeleti hatósághoz

Amennyiben Önt a személyes adatok kezelésével kapcsolatban sérelem éri, panaszával a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.
A hatóság elérhetősége:
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefon: +3613911400
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Honlap: www.naih.hu
Kelt: Kaposvár, 2018.05.25
Módosítva: Veszprém, 2020.06.06