Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2021-09-08 | Újfajta árakba futhatunk a hazai kutakon

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendelete tartalmazza a fajlagos üzemanyag-költségek kötelező összehasonlítását.

Azt, hogy 100 kilométernyi út megtétele a különböző üzemanyagokkal mennyibe kerül, legalább a kútoszlopoknál vagy az üzemanyagtöltő állomást kiszolgáló kereskedelmi egység területén kell feltüntetni. Az átlagos fogyasztást minden negyedév végén frissíteni kell, tehát az nem követi az üzemanyagok árainak gyakori változásait. Minden negyedév végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által, a honlapján közzétett fogyasztási norma szerinti - üzemanyag költségelszámolással kapcsolatosan alkalmazandó - üzemanyagárakat kell figyelembe venni.

A 100 kilométerre jutó üzemanyag költség kiszámítása úgy történik, hogy a fajlagos fogyasztást kell megszorozni az adott üzemanyag egységárával. A fajlagos fogyasztást is közli a rendelet, ez a következő:

– autógáz (LPG) esetén: 8,10 l/100 km;

– benzin esetén: 6,33 l/100 km;

– dízelgázolaj esetén: 5,06 l/100 km;

– elektromos áram esetén: 17,13 kWh/100 km.

Ezeket az értékeket kell megszorozni a NAV által közölt üzemanyag árakkal, amely úgy értelmezhető, hogy a havonta közölt árakat kell negyedévre átlagolni. Az azonos márkanév alatt értékesítő benzinkutaknál az elektromos áram ára a megelőző negyedévben, a hálózat egészében alkalmazott legalacsonyabb árak átlagolásával is meghatározható. 

A rendelet szeptember 30-án lép életve. 

forrás: napi.hu