Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-08-18 | Tájékoztatás a hétvégén tankolni akaróknak

A tagság örömmel fogadta, hogy a kormány ígéretét és rendeletét betartva, ha késve is, de kifizeti a tavalyi forgalmunk utáni literenként 16,-Ft kárenyhítő támogatást. A Szövetség nyugtázza, és elismeri a kormányzat szándékát a vállalkozásaink létét fenyegető súlyos veszteségek enyhítésére – akkor is, ha ez csak kis részben valósul is meg.


Szövetségünk tagjai ugyanakkor jelezték, hogy a működésünket veszélyeztető, lehetetlenné tevő korlátozások továbbra is élnek:

  • A MOL a hozzá kényszerített új partnerek kiszolgálását nem tudja biztosítani. A szerződésekben meghatározott üzemanyagok kiszállítását egyáltalán nem vállalja, ha a benzinkút oldja meg a logisztikai problémákat, akkor a mennyiség 50%-t tudja kiadni, ami túl kevés az üzemeléshez.
  • A rezsiköltségek brutális emelkedése önmaga „elviszi” a támogatás összegét, az összes többi kiadásra (bérek, adók, EKR, karbantartás, műszaki megfelelőség biztosítása). Továbbra sincs fedezet, a 0,0,-Ft/liter árrés nem tartható fenn tovább.
  • A működés jogi környezete ellentmondásos, kidolgozatlan, a pénztárakban nem jogász professzorok ülnek, semmiféle támogatás nincs az értelmezéshez.

Az FBSZ tárgyalást kezdeményezett a MOL vezetésével a feszült ellátási helyzet lehetséges megoldására – időpontot próbálunk egyeztetni a szabadságolások közepette.
Az FBSZ érdekvédelmi szövetség, nem központilag irányított hálózat. Ennek megfelelően tagvállalkozásink - az eddigi gyakorlatnak megfelelően – szabadon döntenek arról, hogy a hétvégén nyitva tartanak-e, vagy sem. Döntésüket nyilván erősen befolyásolja, ha a benzinkúton amúgy sincs üzemanyag a fenti problémák miatt.
Előzetes felmérésünk szerint többszáz benzinkút kényszerül bezárni, a számukra elérhetetlen üzemanyagot nem tudják eladni, a 3,5 napra elegendő készlet korlátozott kiszolgálása értelmetlen, és súlyos konfliktusokat generál a személyzet és az elégedetlen vevők között.

A Szövetség kéri a lakosságot, hogy hétvégi programjukat ennek megfelelően tervezzék, és kérik mindenki türelmét – és különösen a kivéreztetett és kifárasztott kutasokat - sújtó korlátozások elviseléséhez.