Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-07-09 | Rendkívüli beruházásba kezd a Shell

A Holland Hydrogen I 200 megawattos elektrolízist fog jelenteni, amely egy Hollandia partjainál lévő szélerőműpark fog táplálni – olvasható a Shell szerdai közleményében. Ez tízszer akkora, mint a legnagyobb meglévő európai zöld hidrogénlétesítmény mérete. A Shell nem hozta nyilvánosságra a beruházás értékét – derült ki a Bloomberg beszámolójából. 

A zöld hidrogén kulcsfontosságú része lehet az európai klímacéloknak. A tiszta égésű gáz a fosszilis tüzelőanyagok helyettesítésére használható olyan ipari folyamatokban, mint a vegyszergyártás és az energiatermelés.

A megújuló hidrogén kulcsfontosságú szerepet fog játszani a jövő energiarendszerében, és ez a projekt fontos lépés abban, hogy a hidrogén megvalósítsa ezt a potenciált – mondta Anna Mascolo, a Shell új energetikai megoldásokért felelős ügyvezető alelnöke.

Európában jelenleg csak kísérleteznek

Bár Európának nagy tervei vannak a zöld hidrogénnel, a termelés jelenleg többnyire kísérleti szinten folyik. Az Iberdrola SA Spanyolországban működteti Európa legnagyobbnak mondott zöldhidrogén-létesítményét, amelynek kapacitása 20 megawatt.

Ha a projekt 2025-ben befejeződik, a Shell a naponta előállított mintegy 60 000 kilogramm zöld hidrogént a rotterdami Shell Energy and Chemicals Park ellátására fogja használni. Ez a létesítmény jelenleg fosszilis tüzelőanyagok felhasználásával előállított hidrogént használ a működéséhez.

Forrás: index.hu