Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-01-13 | Orlen kutak lesznek Magyarországon

Alapos átalakuláson megy keresztül a lengyel energiaszektor, a PKN Orlen felvásárolja lengyel szektortársát, a Lotost, a tranzakcióval egy európai energetikai nagyvállalat jön létre. Azonban ahhoz, hogy megkapják az EU versenyhatósági jóváhagyását a Lotos eszközeinek egy részét értékesíteni kell. A PKN beleegyezett, hogy eladja részesedését a Lotos finomítójában, 9 üzemanyag-tárolóban, lengyelországi Lotos-benzinkutakban, a Lotos és a BP közös vállalkozásában, a BP-vel közös repülőgép-üzemanyag forgalmazásában lévő 50 százalékos részesedését, valamint két lengyelországi bitumengyártó üzemet.

A héten közös bejelentést tett a MOL és a PKN Orlen arról, hogy aláírták a Lotos-szal és a PKN Orlennel az erről szóló megállapodást. Ennek lényege: 

  • A Mol belép Lengyelországba: 417 töltőállomást vásárol meg (melyek közül 270 az eladó saját tulajdonában áll) 610 millió dollár értékben (jelenlegi árfolyamon közel 191 milliárd forint), amely készpénz ellenértékből valamint pénzügyi lízinggel kapcsolatos kötelezettségből áll.
  • A hálózat országos lefedettséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy a vállalat megszerezze a 3. pozíciót a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon. A megállapodással a Molnak több töltőállomása lehet a negyvenmilliós Lengyelországban, mint Magyarországon.
  • A tranzakció részeként a Mol 185 magyar és szlovák töltőállomást ad el a PKN Orlennek, 259 millió dollár értékben, a kutak közül 144 töltőállomás Magyarországon, 41 töltőállomás Szlovákiában található.  

De nemcsak egy nagy bejelentés történt. A héten a MOL a Normbenz Magyarország Kft.-vel is megállapodást írt alá arról, hogy 79 töltőállomást - Lukoil név alatt működtetett - megvásárol. 

Hogy mindenkinek összeálljon a kép, a PKN Orlen által megvásárolt 144 kút egy része a MOL által most megvett Lukoil kutak, illetve 65 saját MOL kút lesz. Így akár már ebben az évben láthatunk egy új hálózatot Magyarországon, ORLEN névvel.