Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-01-10 | Megvan az OPEC új főtitkára

Gejsz augusztusban váltja a főtitkári poszton a nigériai Mohammed Sanusi Barkindót, aki két, hároméves cikluson át volt az OPEC főtitkára 2016 óta.

BARKINDO LEGJELENTŐSEBB EREDMÉNYE A SZERVEZET ÉLÉN, HOGY TETŐ ALÁ HOZTA A SZERVEZETEN KÍVÜLI OLAJKITERMELŐ ORSZÁGOKKAL AZ OPEC+ PAKTUMOT, AMELYNEK RÉSZTVEVŐI A VILÁG KŐOLAJEXPORTJÁNAK MINTEGY 45 SZÁZALÉKÁT ÁLLÍTJÁK ELŐ.

Az OPEC szerint ez hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírus-járvány gazdasági válság közepette sikerült stabilizálni a kőolajpiacot.

Gejsz jelenleg a kuvaiti állami olajvállalat nemzetközi marketingért felelős vezérigazgató-helyettese. A megválasztott főtitkár hétfőn a szaúdi al-Arabíja televíziónak nyilatkozva arról beszélt, hogy szerinte a kőolaj iránti kereslet az év végéig visszaáll a járvány előtti szintre. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozva pedig azt mondta, kulcsfontosságú fenntartani az OPEC+ paktumot, mert ez az egész iparág érdeke.

Az OPEC+ paktumnak kulcsszerepe volt abban, hogy a részes országok 2020 tavaszán rekordmértékben fogták vissza kitermelésüket, s így a járvány miatti válság okozta keresletcsökkenés ellenére stabilizálni tudták a kőolaj árát. A paktum értelmében a termelést fokozatosan állítják helyre; kedden ismét tárgyalóasztalhoz ülnek és februárra várhatóan újabb kibocsátásbővítést jelentenek majd be.

Forrás: portfolio.hu