Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-02-13 | Megjelent a részletes kormányrendelet az újabb üzemenyagár-befagyasztásról

Már 2021. november 15-től befagyasztotta az üzemanyagok kiskeredelmi árát a kormány: 480 forintos felső határt vezettek be a 95-ös oktánszámú benzinre, és a nem prémium gázolajakra. Az eredeti határidő február 15-én járt volna le, Orbán Viktor miniszterelnök pedig már szombati évértékelőjében bejelentette, hogy meghosszabbítják az intézkedést.

Vasárnap délelőtt megjelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyből, eszerint a járvány okozta veszélyhelyzet biztosította különleges jogokkal élve a kormány 2022. május 15. napjáig hatósági árassá termékké nyilvánítja az alapbenzint és -dízeltermékeket.

A kutak kötelesek forgalmazni ezeket az üzemanyagokat. A korábbi szabályok értelmében amennyiben egy töltőállomás üzemeltetője nem vállalja, vagy nem tudja megoldani az üzemanyagszolgáltatást, akkor kijelölhetnek helyére egy másik szolgáltatót, aki ideiglenesen átveheti az üzemeltetést. A MOL jelezte, hogy hajlandó erre.

Még nem biztos, hogy a rendelkezés egészen május 15-ig kitart: a most ismertetett rendelet is rögzíti, hogy az árszabályozás a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021.  évi I.  törvény hatályvesztésekor hatályát veszti.

A benzinkutasok már jelezték, hogy mivel a nagykereskedelmi árak az irányadó Brent kőolajfajta drágulása miatt emelkednek, jelentős veszteségeket szenvedtek el. Több töltőállomás már bedobta a törölközőt. Szakértők szerint kisebb kár érné az üzemeltetőket, ha az üzemanyagárakat terhelő áfát csökkentenék, de a kormány erre nem mutatott hajlandóságot. A Napi.hu és a Pulzus Kutató reprezentatív felmérése szerint a magyarok 63 százaléka támogatná inkább az adócsökkentést.

Forrás: Napi.hu