Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2020-09-23 | Közel 100 éve nyílt meg az első magyarországi benzinkút

A XX. században, amikor az emberek elkezdtek autókkal járni, még nem voltak benzinkutak, mindenki otthon tárolta az üzemanyagot, házi megoldásokkal. A főváros könyvtárából igazi kincsek kerültek elő fényképek formájában, melyek bemutatják az első benzin töltő állomásokat Budapesten.

A fordulat 1924-ben következett be, amikor a Királyi Magyar Automobil Club lapja arról tudósított, hogy egy forradalmi ötlet valósult meg hazánkban, a közút menti tankolás lehetősége. Ebben az évben két nyilvános benzintöltő helyet is felállított a Fővárosi Autóüzem Rt. és a fővárosi autóforgalom központja lett a Baross-téri és Szabadság-téri benzinkút.

A folyóirat a következőkről számolt be:

Az üzemanyagárak is újra felfelé kúsznak, manapság azonban az autótulajdonosoknak legalább nem kell hordószámra vásárolni és tárolni az üzemanyagot, mint a benzintöltő állomások megjelenése előtt időkben. Bizony, a közút menti tankolás, ez a számunkra teljesen hétköznapi esemény, valamikor forradalmi ötlet volt. „A magyar automobilizmus jelentős és hézagpótló újítással gazdagodott. […]

A tartány megtöltése közvetlenül az automatából történik, a mennyiségük pontosan ellenőrizhető s abból egy csepp sem megy veszendőbe.”

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu