Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2020-11-26 | Itt a hideg idő, használjunk téli gumit!

téli gumik alapból a hideg környezetre lettek megalkotva. A téli abroncsok különlegesen elkészített futófelület-mintákkal és gumi-összetevőkkel készülnek, amelyek akkor hatásosak, ha zimankós időjárásban vezetünk. Hét fok és attól alacsonyabb hőmérsékleten ezek a különleges összetevők összhangban vannak a jellegzetes gumikeverékekkel, hogy eredményezzék a tapadást, amelynek következtében autónkat az úttesten tartják.

 

Jó reklám a gyártónak vagy valóban szükséges a téli abroncs?

Biztos, hogy akad közülünk olyan, aki hallotta már, hogy némelyik autós csak akkor használ téli gumit, ha szakad hó. Gyorsan oszlassunk el egy tévhitet! Amellett, hogy jó reklám a gyártóknak a szezonban lévő új gumi-márka megjelenése, ez a különleges összetételű abroncs életet is menthet. Miért is? A gumi matériát úgy gyártották, hogy nyirkosság esetén közlekedve a megszokott gumiknál több vizet használjon, miközben maga az összetevő könnyebb, ennél fogva hideg környezetben rugalmasabb tapadást biztosít.

 

Melyik a legjobb márka és hol érdemes beszerezni?

Lehet drágább, vagy olcsóbb, ismert vagy ismeretlen az autós számára. A választást talán megkönnyíti, ha az autogumiakcio.hu oldalon böngészünk. Laufenn, Michelin Alpin 6, Firestone, Uniroyal, Hankook… stb., a felsorolt brandek mellett számos más típust is találhatunk, érdemes figyelni az akciókat is, mert akár egy népszerű márkát is jó áron szerezhetünk be, ha használjuk a részletes keresőt. Mindezek mellett autónk típusához is kiválaszthatjuk a leginkább megfelelő téli abroncsot. Ha pedig biztosra akarunk menni, akkor nézzük meg a legfrissebb gumis-teszteket, típusra lebontva.

Tény továbbá, hogy a télig gumik nagyon fontos és hasznos kiegészítők a személygépkocsinkhoz. Emiatt a hideg időben való vezetés biztonságos és megbízható, ugyanakkor fontos tisztában lenni az erre az időszakra vonatkozó vezetési előírásokkal is.

 

Ne megszokásból vezessünk!

Nyáron leginkább beülünk az autóba és máris úton vagyunk. Télen más a helyzet! Indulás előtt ellenőrizni kell a gumikat, vagy a fűtést. Ha pedig nem garázsban, hanem a szabadban parkolunk, lehet az aksi se indul be azonnal. Jégoldó vagy zároldó is legyen nálunk, nem beszélve a jégkaparóról. A legfontosabb, hogy nézzük meg a gumik állapotát, ha csak egy kicsit is laposnak tűnik, ne induljunk el. Hiába a jó tapadás, ha az abroncs használhatatlan. Hosszú távú utazáskor vigyünk magunkkal meleg holmit, étel-italt, és ami szükséges lehet. Ne feledjük, sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk váratlan helyzetbe. Az időjárás pedig eléggé szeszélyes tud lenni.

Mindezek mellett fordítsunk figyelmet arra is, hogy autónk megfelelően fel legyen készítve a téli körülményekre, ezt az egyszerű átvizsgálást a megfelelő időben autószerelőnél érdemes elvégeztetni.