Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


holtankoljak blog

Közel 100 éve nyílt meg az első magyarországi benzinkút

Hogy hova nyúlik vissza a tankolás története Magyarországon? Egészen 96 évet kell visszamennünk az első benzinkút megnyitásáig.  

...bővebben

Városi legendák a tankolásról, melyek még mindig élnek a köztudatban

Nem újkeletű a téma, az emberek időről időre próbálnak elméleteket kreálni arra vonatkozóan, hogy adott kúton tankolva miért tudunk többet vagy esetleg kevesebbet autózni adott üzemanyag mennyiséggel, vagy akár arra, hogy a külföldi benzin jobb-e vagy sem mint a hazai, de azt is szívesen találgatjuk, hogy más-e az üzemanyag minősége télen vagy nyáron. A MOL szakértői válaszoltak a feltett kérdésekre, városi legendákra: 

 

...bővebben

Szépen csendben visszanyitott 9 Shell benzinkút

A Shell minden nagyobb média felhajtás nélkül a korábban bezárt kutakból 9-et visszanyitott, a cikk részleteiben mutatjuk, hogy pontosan melyeket. 

...bővebben

Hivatalos: tényleg nagyot zuhant az üzemanyag eladás!

Nyilvánosak már a KSH által közzétett kiskereskedelmi forgalmi adatok 2020 április hónapra vonatkozóan. A kijárási korlátozás időszakában 10,2%-kal csökkent a kiskereskedelem az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer esetében a csökkenés mértéke elenyésző, a nem élelmiszer és az üzemanyag nagyot zuhant, nézzük a konkrét számokat:

...bővebben

Végre egy sablonosnak nem nevezhető reklámfilm!

Tudtad, hogy 50 éves a LADA? A lenti kisfilmmel tiszteleg az OIL! német kúthálózat a LADA előtt, melyben egy nem mindennapi "példány" kerül bemutatásra.

...bővebben

Ezek a Shell kutak zárnak be ideiglenesen

Talán ilyen súlyos következményekre, mint egy töltőállomás átmeneti bezárása egyetlen szereplő sem gondolt a koronavírus kirobbanásakor. Sem a töltőállomás tulajdonosok, sem a tankolók. Ráadásul egy olyan nemzetközi hálózatról beszélünk, mint a Shell, aki az első nyugati márkaként jelent meg a magyarországi üzemanyag piacon. Na de nézzük a részleteket:

...bővebben

Végre jó a lista elején szerepelni!

Ritkán fordul elő, hogy egy kedvezőnek tűnő kimutatásban Magyarország az élmezőnyben szerepel. Próbáljuk pozitívabban látni a világot, de így koronavírus idején egy picit nehezebb. Rossz a jóban, hogy a forint történelmi gyengesége is hozzájárul ahhoz, hogy nálunk jelenleg az egyik legalacsonyabb az üzemanyagár Európában! Nézzük is a konkrét számokat:

...bővebben

Összegyűjtöttük a megyeszékhelyek üzemanyagárait

Ha időnk engedi előfordul, hogy készítünk különböző kimutatásokat a hazai üzemanyagárakkal kapcsolatban. Idő az most van, szóval megnéztük, hogy hazánk megyeszékhelyein miként alakulnak a benzin és gázolajárak.

...bővebben

A NAV szerint kevesebbet tankolunk

Tavaly 6,5 milliárd literen ismét csúcsot döntött az üzemanyagok hazai forgalma. Már érezhető az alternatív hajtás előretörése.

Tavaly 2,9 százalékkal 6,5 milliárd literre nőtt az üzemanyagok összesített hazai forgalma - számítható ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett kimutatás alapján. Bár a mért "szabadforgalom" - immár negyedik éve - rekordnak számít, az emelkedési mérték a világválság lecsengése, azaz 2013 óta a legalacsonyabb. A gázolajforgalom 3,6 százalékkal 4,5 milliárd literre nőtt. Utóbbi érték immár hatodik éve számít csúcsdöntésnek. Az emelkedés mértéke az elmúlt hat év átlagába simul úgy, hogy 2014, 2015 és 2018 ehhez képest jelentős kiugrást hozott. A benzin iránti igény 1,4 százalékkal kétmilliárd liter közelébe bővült. A bővülés szintje szintén a válság óta nem látott szerénységű. A termékből elfogyasztott mennyiség változatlanul csak közelíti a 2007-es, 2,1 milliárd literes csúcsot.

...bővebben

Rémisztgetnek minket az E10-el! Tegyük tisztába a dolgot!

Íme a lista azokról az autó márkákról és típusokról, amelyeket érdemes elvinni szervizbe, hogy ellenőriztesd a kocsi üzemanyag rendszerét, motorját, esetleg karburátorát mielőtt E10-et tankolsz!

...bővebben

A tél nem tréfál: hasznos tippek a téli autózáshoz!

A zord, hideg idő, ebben az évben a vártnál egy kicsit előbb érkezett, sokakat megleptek a téli körülmények. Ahhoz hogy ilyenkor is odaérjünk időben a munkahelyünkre, vagy a hétvégi kirándulás célállomására, a Shell támogatásával összeszedtük azokat a dolgokat, amiket érdemes ellenőrizni az autónkon:

...bővebben

Beindították az első töltőállomást, ami vízből a szén-dioxidból csinál üzemanyagot

Belsőégésű motorok meghajtására alkalmas üzemanyagot szén-dioxidból és vízből gyártó állomást adtak át Németországban.

...bővebben

Szeptemberben 8,6 százalékkal nőtt az új személyautók eladása

Szeptemberben az új személyautók eladása 8,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 9655-re emelkedett - közölte a Carinfo.hu kedden az MTI-vel.

...bővebben

Élelmiszerüzletként és gyorsétteremként is nyereséget termelnek a benzinkutak

Egyre többet hoznak a konyhára a töltőállomás-hálózatoknak az üzemanyag-értékesítésen túli fogyasztói szolgáltatások: egy új koncepció szerinti kút profitja akár tíz százalékkal is gyorsabban nőhet, mint egy hagyományosé – derült ki a Világgazdaság körképéből.

...bővebben

Ennyit tankolunk havonta

Egyre többet autóznak a magyarok, tavaly a 30-59 évesek 73 százaléka használta rendszeresen autóját, szemben az egy évvel korábbi 71, illetve a 2016-os 60 százalékkal - derül ki a K&H biztos jövő felmérésből. Az üzemanyagszámla havonta átlagosan 22 ezer forintra rúg, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget. 

...bővebben

Olajár előrejelzés 2019-2020

Az elmúlt néhány hónap igen mozgalmas volt az olajár szempontjából. A Brent olaj hordónkénti ára 1 éves emelkedés után még a 80 dolláros árszintet is átlépte néhány héttel ezelőtt.

A leglátványosabb emelkedést az USA Iránnal szemben életbe léptetett szankciói eredményezték. Miután ezek a szankciók kivételekkel léptek életbe, a piaci szereplők helyzete is változott. Úgy tűnik, Szaúd-Arábia ha kell, képes és akar változtatni a kitermelt olaj mennyiségén, csökkenő és növekvő irányba is. Az Egyesült Államok pedig időközben a világ legnagyobb olajkitermelő országa lett.

...bővebben

Mikor lesz Magyarországon 10 autónként 1 töltő?

Állandó téma az elektromos autósoknál a hazai töltőállomások helyzete. Mivel már több, mint 10 ezer villanyautó lepi el Magyarország útjait, a hálózatnak is fel kell kötnie a gatyáját. Természetesen a töltők számában is növekedő tendenciát látunk, kérdés, hogy tud-e úgy növekedni, mint az autók száma. 

...bővebben

2018-ban többet tankoltunk

A MÁSZ publikálta az 2018-as év üzemanyag eladásokra vonatkozó adatokat, melyből jól látszik, hogy egyre több üzemanyagot tankolunk, gázolajat és benzint is egyaránt.

Mennyit is pontosan?

...bővebben

Ezen múlik, hogy milyen magas üzemanyagárak lesznek idén

A globális növekedés lassulása és az olajkitermelés emelkedése a tavalyi év végén lenyomta az olajárakat, és ezek a hatások idén is érvényesülni fognak. Az OPEC szerint idén napi egymillió hordóval lesz kisebb a kereslet, ami fékezi a drágulást....

...bővebben

Mi az oka annak, hogy a gázolaj átlagára közel 50 forinttal több mint a benziné?

Többen szegezték nekünk a kérdést az elmúlt hetekben, hiszen az elmúlt néhány évben 20 forintnál nem emelkedett magasabb szintre a két termék ára közötti különbség. Ez a november 7-től érvényes benzinár csökkenést követően már pontosan 44 forint lesz!

...bővebben

Egy kis olajiskola

Minden előrejelzés, minden elemzés tele van szakszavakkal, amit hol értünk, hol nem. Most adunk egy kis leírást arról, hogy mi is az a Brent, a WTI vagy mi az a palaolaj.

...bővebben