Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2021-12-16 | Hidrogénnel akarja csökkenteni az üzemanyagfüggést a kormány

Steiner Attila, körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár hozzátette, a hidrogén előnye, hogy nem csak egy energiahordozó, hanem abban is segíthet, hogy más energiákat hidrogén formájában tároljanak. Példaként a megújulóenergia-termelést említette, ahol a tárolás még nagy kihívást jelent, de a hidrogén segíthet. 

Közölte, a hidrogén segítségével az ország csökkenthetné az importált üzemanyagoktól való függését is.

Az államtitkár szerint a kormány felismerte ezeket a lehetőségeket és idén májusban megalkották Magyarország Nemzeti Hidrogén Stratégiáját, ezután pedig elkezdték a nemzeti hidrogén gazdaság kiépítését. Ennek részeként elemezték a hidrogén értéklánc elemeit, hogy be tudják azonosítani azokat a pontokat, ahol Magyarországnak versenyelőnye lehet.

Prioritási területként határozták meg a hidrogénnel összefüggő innovációs kísérleti projekteket, a közlekedést, valamint annak vizsgálatát, hogyan lehet a meglévő gázhálózatot a későbbiekben a hidrogén szállítására használni. Ezek mind olyan területek ahol Magyarországnak jó adottságai vannak és a hidrogén stratégia megvalósításával egy új lendületet is adhatnak a magyar gazdaság fejlődésének egy hidrogén alapú gazdaság kiépítésével - tette hozzá az államtitkár.

Kiemelte, az a cél, hogy egy erős kompetencia központot alakítsanak ki Magyarországon a hidrogén értéklánc mentén, valamint, hogy az egyetemek az akadémia, a kutató laborok is álljanak készen erre az új kihívásra.

"Fontos, hogy ne csak felhasználói legyünk ennek az új technológiának, hanem megkeressük azokat a lehetőségeket, ahol konkrétan iparfejlesztési potenciál is rejlik a magyar ipar számára és próbáljunk meg magas szintű hozzáadott értéket teremteni itt a kelet-közép-európai régióban is hidrogén gazdaság kapcsán" - fogalmazott az államtitkár.

Steiner Attila elmondta, szeretnék ha minél több magyarországi cég, kis- és középvállalkozás tudna integrálódni a hidrogén értékláncokba, valamint ha a hidrogén gazdaság háttériparának a kulcselemeit is ki tudnák építeni a régióban. Most nagy lehetőség áll a V4 országok előtt, hogy ezen a területen még intenzívebben működjenek együtt - mutatott rá.

Magyarország nyitott arra, hogy még szorosabban együttműködjön a V4 országokkal a hidrogén gazdaság kiépüléséhez szükséges kutatás-fejlesztés terén, a szükséges technológiák kifejlesztésénél és gyártásánál - ismertette az államtitkár.

Kitért még az úgynevezett hidrogén völgyek kialakítására, ezek szerepe, hogy az adott területen a teljes hidrogén ökoszisztémát bemutassák. Magyarországon 2030-ig két ilyen völgyet terveznek kialakítani: Dunaújváros és Pécs között, illetve Miskolc térségében, hisz ez utóbbi helyen jelen van a nehézipar, és itt kicsiben tudnák a hidrogén ipari felhasználását tesztelni.

Forrás: autoszektor.hu