Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-10-18 | A MÁSZ közölte az első 9 hónap üzemanyag forgalmra vonatkozó adatait

Jelentősen, 25,7 százalékkal, 1,3 millió literre nőtt az év első kilenc hónapjában a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatai által forgalmazott üzemanyag mennyisége, míg az érintett termékek országos kiskereskedelmi forgalmának bővülése ennél kisebb mértékű volt.

Az országos növekedés azért jóval kisebb a MÁSZ-tagokénál, mert a hazai töltőállomásoknak csak az 51%-a tartozik a MÁSZ tagvállalatokhoz, a többi a kisebb piaci szereplőké, amelyeknek viszont esett az értékesítése. Ezzel indokolta a számok alakulását a Világgazdaság újságírójának Grád Ottó, a szövetség főtitkára. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első 8 hónapjában (szeptemberi adat még nem áll rendelkezésre) a hazai kiskereskedelmi benzineladás az előző évi azonos időszakhoz képest 8 százalékkal, 1,4 millió literre, a gázolaj pedig 17 százalékkal, 2,8 millió literre nőtt. Az összes növekedés mintegy 14 százalékos.

Nincs árverseny - Grád Ottó magyarázata szerint lényegében a piac belső szerkezetének átrendeződése folytatódott, csak már szerényebb lendülettel, mint az első fél évben: a kisebb, úgynevezett fehér kutak forgalma átterelődött a nagyobb, színes kutakhoz. Ennek két oka van. Egyrészt nincs árkülönbség – mindenütt 480 forintba kerül a normál benzin és a normál gázolaj literje –, ezért értelme sincs elautózni egy kisebb, vagy diszkontkúthoz. Kényelmesebb bármely, útba eső színes töltőállomásnál tankolni. A másik ok az, hogy azok a kis töltőállomások, amelyek miután nem jutottak importhoz, a Mollal szerződtek, de a Moltól a szükségesnél kevesebb üzemanyagot vásárolhatnak. 

Zuhan a prémium termékek eladása - A prémiumtermékek forgalma tovább esett a szövetség adatai szerint, ami nem meglepő, hiszen jelentős részben szabadáras termékekről van szó, ezek pedig most sokkal drágábbak a hatósági árasoknál. Ám így is szembetűnő, hogy míg a prémiumbenzin értékesítése 41,2 százalékkal csökkent, a prémiumgázolajé csak 35,4 százalékkal. A különbség mögött az áll, hogy prémiumdízelt jellemzően nagy teljesítményű személygépkocsikhoz vásárolják, ezek üzemeltetése pedig vállalati flottákon keresztül zajlik, a flottatulajdonosoknak pedig esetleg kevésbé fáj a magas ár, mint a magánembereknek.

A szövetség főtitkára éves szinten is a jelenlegihez hasonló értékesítési jellemzőkre számít. Ez azt jelenti, hogy a MÁSZ-tagok forgalma körülbelül 25 százalékkal lesz nagyobb a 2021-esnél, hiszen fennmarad a kis kutak mennyiségi korlátja, az országos kiskereskedelmi értékesítés többlete pedig 8-10 százalékos lesz az egy évvel korábbira vetítve.

 

forrás: vg.hu