Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2019-01-09 | 2018-ban többet tankoltunk

A MÁSZ tagvállalatok összesen 3,72 milliárd liter üzemanyagot értékesítettek az előző évben, ne felejtsük el, hogy nincs minden Magyarországi kút a tagvállalatok között. A 2017-es évhez képest ez 7,4%-al nagyobb volumen. Gázolajból tankoltunk többet, több mint 2 milliárd litert (közel 9%-al többet), míg benzinből közel 1,5 milliárd litert, ami 5%-os növekedést jelent.

Ebből is látszik, hogy a lakosságnak több pénze van, hiszen üzemanyagra is nagyobb összegeket tudunk fordítani. Nyilván lehet mondani azt, hogy olcsóbb volt a benzin és a gázolaj átlagára, ezért tudtunk nagyobb mennyiséget tankolni. Ez sem igaz teljesen, hiszen 2018-ban többször is tartósan 400 forint felett tankolhattunk, még tavaly októberben is.

A gázolaj mennyiségi növekedését az is indokolja, hogy a gazdasági mutatók pozitívak itthon, az építőipar, a mezőgazdaság, az ipari felhasználás komoly felvevő piacot jelent, és jelentősen növekszik. Így nagyobb gázolajat is vesz fel ez a piac, mint korábban.

A benzin fogyasztás tekintetében pedig szorítkozhatunk a lakossági felhasználásra, egyre több háztartásban újra 2 autó van, ami természetesen több tankolást is jelent.

A MÁSZ által közzétett adatokból látszik, hogy a 98-as benzin kezd háttérbe szorulni a 95-ös prémium benzin javára. Köztudott, hogy a 98-as benzin elérhetősége a benzinkutak számára is korlátozott, a prémium benzin előállítása vagy beszerzése pedig jóval egyszerűbb. Akár már a finomítóból is lehet adalékot üzemanyagot beszerezni, illetve sok kút maga "készít" prémium üzemanyagot adalék hozzáadásával. 2018-ban 12,4%-al nőtt ennek az típusú üzemanyagnak a forgalma.

Nincs ez másképp a prémium dízellel sem, ugyan a növekedés aránya kisebb, 2,1%, de közel 200 millió liter prémium gázolajat tankoltunk tavaly.